Japanse koeien ook comfortabel in Release flexibele ligbox

Een prachtige stal met 100 diervriendelijke Release ligboxen en koematrassen is onlangs opgeleverd in Japan. Dankzij Release beschadigen koeien zich niet en kunnen ze snel gaan liggen en gaan staan! Meer informatie op: http://www.agriprom.nl/release-flexibele-ligbox/

Canadees melkveebedrijf kiest voor totaal koe comfort

Comfortabele koeien blijven gezonder en liggen langer. Deze Canadese koeien kunnen sinds kort gebruik maken van hun nieuwe stal en zijn zichtbaar tevreden met hun flexibele ligboxen en gelfoam matras.

Start-Up Boost Bolus ontvangt innovatie award bij de Space beurs

Agriprom ontving een belangrijke innovatie prijs voor de Start-Up Boost Bolus. Elk jaar beoordeelt een gespecialiseerde jury de belangrijkste innovaties op verschillende productgebieden. De Start-Up Boost Bolus ontving deze prijs omdat deze methode om hypocalciëmie te voorkomen uniek is. Deze bolus stelt de koe in staat het calciumniveau in het bloed vanuit haar eigen metabolisme verhogen.

De preventieve oplossing voor hypocalciëmie
De slow release bolus voor hoge drachtige koeien blijft lang actief in de pens. De actieve stoffen helpen bij de opname en regulatie van calcium en magnesium. Deze bolus helpt melkziekte te voorkomen. Vanwege zijn massa blijft de bolus in de pens, waar hij langzaam 1,25-dihydroxyvitamine D3 glycoside afgeeft. Deze actieve vorm van vitamine D3 wordt gemakkelijk door de darm opgenomen. Deze vorm van vitamine D3 is al actief en hoeft niet door de lever of de nieren te worden geactiveerd. Het helpt bij de opname en regulatie van calcium en magnesium. Deze bolus wordt 2 dagen vóór het verwachte afkalfmoment toegediend en levert Calcitriol aan de koe in een periode van 10 dagen. Hierdoor kan de koe het niveau van calcium in het bloed uit zijn eigen metabolisme verhogen. De werkzaamheid van Calcitriol voor gebruik bij melkkoeien tegen melkziekte wordt onder meer bevestigd in een EFSA-rapport (Europese autoriteit voor voedselveiligheid).

Ga naar de product pagina van de Start Up Boost Bolus

Nieuwe stal met Flexibele Ligboxen Release® in gebruik

Melkveehouderij Van den Brandhof in Rouveen (Overijssel) heeft vandaag voor het eerst zijn nieuwe stal in gebruik genomen. De koeien konden al snel wennen aan het nieuwe Koe Comfort.

De stal is voorzien van de Release Flexibele ligboxen, de 3-laagse Gelfoam Matras, en hoogwaardige veiligheidsvoerhekken.  Verder investeerde Van den Brandhof in 2 Lely A4 melkrobots, een Lely Discovery mestrobot en een Lely Juno automatische voerschuif.

Gelmatras glansrijk door DLG test

Frankfurt – De nieuwe Gelmatras van Agriprom heeft zich ook bewezen in de Erkenningstest van DLG en mag daarom de titel “DLG-Approved” dragen.

Melkveehouders eisen van een koematras dat deze gedurende een periode van 10 jaar minimale vervorming en slijtage vertoont en bovendien comfortabel blijft. Onafhankelijk onderzoeksinstituut DLG simuleert deze eis door de gelmatras te onderwerpen aan 100 000 indrukkingen van een kunsthoef, die een koe van 1 000 kilo nabootst. Uit de resultaten blijkt dat er geen slijtage en geen blijvende vervorming is. Ook de indrukbaarheid is nagenoeg gelijk gebleven waardoor de Gelmatras zich uiterst comfortabel mag noemen. Klik hier voor meer informatie over de gelmatras.

DLG Agriprom

De koeien op de Dairy Campus in Leeuwarden genieten al enige tijd van de Gelmatras van Agriprom.

Dairy Campus Release en Gelmatras

De Gelmatras bij de Dairy Campus in Leeuwarden

Meer informatie over de gelmatras.

feedmore actie

Feed’MORE’ actie! Gratis lansthermometer bij 10 stuks Feed’MORE’

Neem contact met ons op voor deze actie. Meer informatie over Feed’MORE’ vindt u hier.

feedmore_actie

Vitespray

Nieuw! Vitespray Blue – Japanse pepermuntolie in handige spray can

Handige blauwe spraybare mint voor de behandeling van beginnende uierontsteking. De blauwe kleur blijft Vitespray 400 en 200zichtbaar op het behandelde kwartier tot de volgende melking. Door het gebruik van ViteSpray kan de vorming van uierzucht rondom afkalven sterk worden tegengegaan.

 ViteSpray Blue heeft een 4 dubbele werking!

Japanse pepermuntolie voor de bevordering van de bloedsomloop in het uier. Eucalyptusolie voor de verzorging van de huid. Tea tree olie heeft een antibacteriële en ontstekingsremmende werking en propolis activeert het afweersysteem.

 

ViteSpray Blue voordelen

  • Bevordert de bloedsomloop in het uier
  • Ontstekingsremmende en antibacteriële ingrediënten
  • activering afweersysteem, stimuleert imuunsysteem
  • Verzorgend en huidverzachtend
  • Heeft geen wachttijd voor melk en vlees
  • Ook geschikt voor de biologische bedrijven
  • Goed zichtbaar tot volgende melking
  • Kloddert niet

 Gebruiksaanwijzing
Spray 2 keer daags – 5 keer (gemiddeld) per kwartier, herhaal 4 dagen.

 

Wageningen Universiteit: Koematrassen leveren geld op

Veeteelt publiceert een promotieonderzoek aan Wageningen Universiteit dat het effect van diverse maatregelen op de klauwgezondheid in kaart brengt. Daarnaast is gekeken naar de houding van melkveehouders en hun inschatting van het effect van deze maatregelen. Een van de uitkomsten is dat het verbeteren van de ligplaatsen een kosteneffectieve maatregel is. Een koematras geeft daarbij de grootste verbetering, die levert 7 euro per koe per jaar op.

Koematrassen leveren geld op

Flexibele ligbox

DLV: Koeien liggen sneller en gemakkelijker in flexibele box

Dat het belangrijk is dat koeien goed en voldoende liggen is bij iedereen bekend. Dit zorgt voor een betere bloedsomloop in de uier, effectiever herkauwen, minder belasting van de klauw, drogere klauwen, minder kreupelheid, minder stress, en ga zo maar door. Maar hoe verbeter je de ligplaatsen in bestaande stallen, waar de ruimte vaak beperkt is?

 Sinds zeven jaar zijn er flexibele ligboxen voor melkvee op de markt. Deze ligboxafscheidingen zijn veel minder star dan traditionele boxen, en sturen tegelijkertijd toch de dieren om recht in de box te staan en liggen. Flexibele ligboxen worden langzaam maar zeker populairder. Er zijn ondertussen al acht leveranciers op de Nederlandse markt.

 De praktijkervaringen leren dat de koeien sneller en gemakkelijker liggen in een flexibele box. Tijdens het gaan liggen durven de koeien veel beter door hun poten te zakken. De meebewegende box wordt duidelijk als minder storend ervaren dan de traditionele box. Dit geldt zowel bij diepstrooisel als bij de koematras. Grote koeien kunnen dankzij de flexibele box vaak wat meer ruimte nemen tijdens het liggen. Daardoor rollen ze beter onderuit met het achterlijf en gaan ze minder op de hak liggen. Dit heeft als positief gevolg een betere doorbloeding van het beenwerk tijdens het liggen en minder dikke hakken.

 Als meer koeien beter en langer liggen ontstaat er meer ruimte voor de overige koeien die op dat moment hun rondje naar het voerhek, drinkbak en/of robot te maken. En dat is precies wat je nodig hebt in de stal.

 Bij renovatie van de stal is het vaak moeilijk om diepstrooiselboxen te maken. Flexibele boxen zijn dan een goed alternatief. De benutting van de ligboxen wordt duidelijk verbeterd. Er is wel veel variatie in de vorm en uitvoering van de flexibele boxen die op de markt zijn. Een juiste afweging van de varianten, én een goede afstelling van de boxen is dus erg belangrijk.

Naar de blog in Veehouderij techniek

Jersey stal

Nieuwe Jersey stal in gebruik

Agriprom heeft de Agriflex matras en de Release flexibele ligbox geleverd in een nieuwe ligboxen stal voor 60 Jersey koeien. De schoftboom is verlaagd vanwege het kleinere formaat van de Jersey koe. Wij wensen de melkveehouder veel succes.