De Flexibele ligbox ‘Release’ heeft nu ook een speciaal ontwerp voor diepstrooisel boxen. Diervriendelijkheid en snel opstaan en liggen en minimaal strooisel verbruik zijn de uitgangspunten van het ontwerp. Vandaar dat de kunststof afscheidingen flexibel zijn en aangepast op de diepstrooisel bak. De afscheiding is bovendien in hoogte verstelbaar en dus voor elke situatie geschikt. De koe beschadigt zich niet en kan niet klem komen te zitten onder de afscheiding.

Voordelen

  • Diervriendelijke ligbox, geen last van letsel zoals bij ijzer
  • De koeien hebben de ruimte om snel te liggen en op te staan
  • In hoogte verstelbare afscheiding
  • Weinig strooisel verbruik door hoge dwarsbalk
  • In diepte verstelbare schoftboom

Ontworpen voor natuurlijk koegedrag
De Release geeft koeien voldoende kopruimte zodat ze zich niet belemmerd voelen om te gaan staan en te gaan liggen. De afscheiding biedt voldoende steun om recht te gaan liggen zonder dat de koe zich beschadigd. De standpaal en de schoftboom zorgen voor een robuust geheel. De afmeting van de ligplaatsen zijn gebaseerd op het lichaam van de hedendaagse koe en haar gedrag. Bovendien geheel conform de MDV.

Technische specificaties
Afmetingen: Op aanvraag
Materiaal: Hoogwaardige kwaliteit kunststof buizen met zachte rubberen beschermdop. IJzeren standpalen.
Patentnummers: 1038063 en 1040827

Referentie: Ligboxenstal in Groenlo met 122 koeplaatsen

In juli 2019 werd de nieuwe stal in gebruik genomen van de Familie Reijerink. Deze stal heeft een capaciteit van 122 ligplaatsen waardoor het totaal aantal koeien op 215 komt.

Dhr. Reijerink is erg tevreden over zijn nieuwe flexibele ligboxen: “De koeien die moeilijk ter been zijn kunnen dankzij de flexibele afscheidingen makkelijker in de benen komen. Ook gaan de koeien rap liggen en twijfelen minder.” Reijerink heeft 2 broers, beide ook melkveehouder, die al jaloerse geluiden hadden gemaakt. “Mijn koeien kunnen hier gezond oud worden, schrijf dat maar bij de foto’s” aldus Reijerink.