Sneltesten voor melk
UdderCheck LDH test geeft in een vroeg stadium inzicht in uierontsteking.

UdderCheck detecteert via de melk het enzym LDH en geeft de kans weer op uierontsteking. Omdat LDH veel eerder stijgt dan het celgetal is het een uitstekende marker voor de vroege detectie van een infectie. Bovendien is LDH niet zo gevoelig voor andere invloeden zoals stress, lactatiestadium en voeding, in tegenstelling tot het celgetal. U kunt nu eerder maatregelen nemen tegen een beginnende infectie doormiddel van mint– of homeopathische producten. Uddercheck is een prijsgunstige oplossing ten opzichte van veel celgetal testen.

LDH enzym
De lactaat dehydrogenase (LDH) test isdoor het KNMvD ook genoemd als geschikt alternatief en biedt een aantal voordelen. LDH is een enzym dat in een vroeg stadium wordt aangemaakt
als onderdeel van de immuniteitsrespons bij een ontsteking en is daarom een vroege indicator bij en voor de ernst van weefselschade. Dit is al bevestigd in veel veterinaire vakbladen en door universiteiten.

Gebruiksaanwijzing
Dip de test strip in een melk sample (van een kwartier of samengesteld). Wacht 2 minuten en vergelijk met de kleurenkaart.

Antibioticagebruik aan banden gelegd
Vanaf maart 2014 vallen alle antibiotica onder het strengste regime van de diergeneesmiddelenwet. In de richtlijn (KNMvD) is bovendien beschreven hoe selectief om te gaan met antibiotica. Gebruik is alleen toegestaan door of in samenwerking met de dierenarts. Gebruik is alleen toegestaan bij uierinfecties door of in samenwerking met de dierenarts.

Technische specificaties
Product nummer 1.463.118
Inhoud per verpakking 50 tests