De gelamineerde onderlaag met gelfoam is watervast en zorgt voor een optimale drukverdeling. De koematras is DLG getest op duurzaamheid en blijvende elasticiteit!

De Gelmatras is de nieuwe duurzame en comfortabele koematras van Agriprom. De koematras bestaat uit een gelamineerde kern met gelfoam, latex en ecorub. Deze combinatie zorgt voor een watervast, uiterst comfortabel en duurzaam geheel. 

De Gelmatras

  • Blijft veerkrachtig, vervormt niet
  • Is comfortabel en duurzaam
  • Wordt niet glad
  • Koeien staan eenvoudig op
  • Is goed te reinigen
  • Behoeft weinig tot geen zaagsel
  • Arbeidsbesparend

DLG is een onafhankelijk onderzoeksinstituut voor agrarische producten. DLG concludeerde dat de Gelfoam matras na 100 000 indrukkingen nog steeds elastisch en comfortabel is. Dit is vergelijkbaar met een gebruik van 10 jaar.

Topmat van 100% rubber
De 4,5mm topmat is degelijk en bestaat uit 100% rubber. Het rubber is versterkt door een koordlaag die voorkomt dat de mat uitloopt. De bovenzijde van de topmat is afgewerkt met een weefsel profiel voor een optimale grip. De rubberen toplaag kan gereinigd worden met een hoge druk reiniger (max. 120 bar vlakstraal).

Gelamineerde onderlaag met gel foam
De onderlaag bestaat uit 3 lagen. De bovenste laag bestaat uit het vertrouwde Energetic Ecolatex® laag die zorgt voor elasticiteit en het niet vervormen van de matras. De middelste laag bevat de nieuw ontwikkelde gel laag die ervoor zorgt dat de matras nog beter meebeweegt met de poten en hakken van de koe. De onderste laag bestaat uit het watervaste Ecorub® dat zowel de gel laag als het Ecolatex beschermt tegen vocht.

Koematras met gelfoam is net geïnstalleerd aan de rechterkant. Koeien weten nu al waar ze willen liggen.

Slimme koeien weten gelijk waar ze willen liggen. Aan de rechter zijde is de Gelmatras geïnstalleerd, aan de linkerzijde een met rubber granulaat gevulde matras.

Technische specificaties
Breedte max: 2000mm
Lengte rollen: tot 50m
Dikte Rubber: 4,5 mm
Dikte watervaste onderlaag: 50mm