Benfital Plus is een aanvullend dieetvoeder voor kalveren met diarree of risico daarop. Het stabiliseert de water- en elektrolytenbalans. Benfital Plus is geschikt voor alle soorten diarree; het bevordert het verwijderen van ziekteverwekkers en helpt bij het snel opheffen van de gevolgen van diarree, zoals uitdroging, acidose (bloedverzuring) en een elektrolyten tekort. Daarnaast bevat het een hoog gehalte aan glucose met een energie inhoud van 310 kcal per drinkbeurt. Benfital Plus kan zowel met water als met (kunst)melk worden toegediend.

Benfital Plus zorgt voor:
• Snel herstel uitdroging; de optimale elektrolyten samenstelling en osmolariteit zorgen voor een snelle verbetering van de water- en elektrolytenbalans.

• Een hoog gehalte aan glucose; met een energie inhoud van 310 kcal per drinkbeurt. De glucose voorkomt en herstelt een lage bloedsuiker spiegel en het stimuleert de opname van elektrolyten.

• Oplosbaar in melk; Benfital heeft geen invloed op de normale stremming van de melk in de lebmaag en kan dus zowel met water als met (kunst)melk worden gegeven.

• Directe en langdurige bufferwerking; het herstel en het voorkomen van bloedverzuring vindt plaats in drie stappen. Natriumcarbonaat is direct beschikbaar en komt daarnaast geleidelijk vrij uit natriumacetaat en natriumcitraat.

• Natuurlijke regulatie van de darmflora; de adsorberende vezels (pectines) omhuld met lecithine en de gistcellen met MOS (mannaoligosacharides) binden E.Coli en Salmonella bacteriën. De ziekteverwekkers worden zo met de mest uitgescheiden.

Dosering en wijze van gebruik:

Meng voor kalveren met diarree 100 g Benfital® Plus (2 maatschepjes) met 2 liter warm water van 35-40°C en voer dit direct. Herhaal dit 2 tot 3 maal daags totdat het dier hersteld is. Gebruik voor grotere kalveren (> 60 kg) of ernstig uitgedroogde dieren 150 g Benfital® Plus (3 maatschepjes) gemengd met 3 liter warm water. In gevallen van ongecompliceerde diarree en in periodes van een verhoogd risico op het optreden van diarree kan Benfital® Plus gemengd worden met melk of kunstmelk in plaats van water. In zulke gevallen wordt aangeraden om tussen de melkvoedingen door extra water aan het kalf aan te bieden. Aangeraden wordt om v66r gebruik en indien binnen 48 uur geen herstel is opgetreden een dierenarts te raadplegen.

 

Samenstelling: Glucose, gedroogde citrus pulp, natriumchloride, natriumbicarbonaat, geïnactiveerde gist, kaliumchloride.