×Kalveren worden geboren met een steriel verteringskanaal, dat zeer snel bacteriën en virussen aantrekt vanuit de omgeving. Een gevecht voor het beheersen van het verteringskanaal woedt tussen pathogenen en bevorderlijke bacteriën. Wanneer een kalf niet genoeg cholestorol krijgt, niet op tijd of van slechte kwaliteit, krijg je daardoor een zwak immuumsysteem.

Wanneer er veel kalveren dicht op elkaar leven, kunnen bacteriën en virussen zich makkelijk verspreiden en maken dan het probleem alleen maar groter. In het begin is het kalf gevoed met colostrum, melk of een melkvervanger, terwijl de pens meer nutricia produceert uit het startvoer dat het dier gevoerd krijgt. Veel wetenschappelijk onderzoek heeft het belang laten zien van meer startvoer voor de ontwikkeling van de pens en de groei van het kalf. Digestar ondersteunt de opname van het startersvoer. Digestar helpt en voegt de juiste verteringskanaal-bacteriën toe, om zich te ontwikkelen en om te winnen van de pathogenen.

Specificaties

Voor dagelijks gebruik met colostrum, echte melk of een melkvervanger. De optimale oplossing voor een levensstart zonder problemen en een goede ontwikkeling, dankzij een gezond verteringskanaal en nuttige melkzuurproducerende bacteriën en inuline.

Opslag en houdbaarheid
Droog en koel bewaren, buiten bereik van zonlicht. Houdbaar tot minstens 12 maanden na productiedatum.

Samenstelling
Chirorei inuline
Bijproducten: Suiker

Toevoegen aan het rantsoen op basis van:
1 – 2 g / dag / dier tot 250 kg, bij
stress en verteringsproblemen.

3 – 4 g / dag / dier vanaf 250 kg, bij
afkalven en problemen.

Ingrediënten
Analytische bestanddelen:
Ruw eiwit: 5.0 %, Natrium: 0.40 %, Ruw as: 1.1 %, Fosfor: 0.15 %, Ruw vet: 1.0 %, Calcium: 0.15%, Ruwe celstof: 1.0 %, Magnesium: 0.03 %.

Zoötechnische toevoegingmiddelen per g:
Enterococcus faecium (E1708) (NCIMB 11181); Saccharomyces cerevisiae (CNCM I-1077),

Technische specificaties
Product nummer 1.031.801
Inhoud per pot 500 gram