Gaat levenslang mee!
Ideaal ontwerp en materiaal voor de wensen van de veehouder en de bescherming van het kalf. Er is veel oppervlakte voor het kalf en een uitstekende ventilatie door de ventilatieopeningen en een verstelbare opening aan de achterzijde. De hut bestaat volledig uit onverwoestbaar HDPE kunststof dat de kalveren beschermt tegen de hitte van de zon in de zomer en tegen overmatige condensatie in de winter. Het kalf kan een optimale plek vinden in de hut. Een zonnige plek aan de ingang of een beschutte plek aan de achterkant van de hut. De hut is eenvoudig te verzetten. Het gegalvaniseerde onderstel zorgt voor duurzaamheid. Er is een efficiënte voeder mogelijkheid aan de buitenkant. Het binnen voerstation houdt het voer en de kalveren droog.

Calf-Tel kwaliteit

Het grote voordeel van Calf-Tel zit hem in het materiaal (HDPE – polyethyleen) en het productieproces. Die zorgen ervoor dat de hutten erg lang meegaan (ook onder extreme weersomstandigheden) en goed zijn voor het kalf en praktisch voor de boer.

De Calf-Tel hutten worden geproduceerd doormiddel van een thermovormingsproces uit geëxtrudeerd polyethyleen. Hierdoor krijg je een veel krachtigere moleculaire binding binnen het kunststof dan bij andere kunststof productie methoden. Vandaar dat deze hutten enorm sterk zijn en niet scheuren na een 5 jaar. Je ziet bij onze klanten dat de Calf Tel hutten in veel gevallen meer dan 25 jaar mee gaan.

Het materiaal is licht van gewicht, niet poreus en ondoordringbaar voor pathogenen en mestzuren (itt hout en andere poreuze materialen waarin bacteriële groei eenvoudig ontstaat). Het materiaal is ook eenvoudig schoon te houden. De kalverhut is volledig ondoordringbaar door licht waardoor de zon en UV straling er niet doorkomen en het kalf daar tegen beschermd blijft. Er ontstaat dus geen zweterig broeikaseffect in de zomer.

Verder:

  • Goede ventilatie
  • Grote achteropening
  • Binnen voedermogelijkheid

De Calf-Tel “Deluxe”
Wordt geleverd inclusief zijdeur, dubbele emmerhouder + 2 emmers, fleshouder, 4 ogen voor montage hekwerk. 10 jaar fabrieksgarantie

Technische specificaties
Afmetingen: 220cm x 122cm x 138cm
Gewicht: 39kg
Materiaal: HDPE

Optioneel is het ‘deluxe hekwerk’. Zwaar gegalvaniseerd driedelig hekwerk met dubbele emmerhouder. Te openen aan de voorkant. Lengte : 1850 mm Breedte : 1250 mm Hoogte : 1080 mm