Aanvullend diervoeder & Supplementen
De ingrediënten van de bolussen werken direct en komen geleidelijk beschikbaar, hetgeen het resultaat bevordert. Er is geen risico op verslikken en de toediening is eenvoudig. Onze fabrikant is GMP gecertificeerd en staat onder veterinair toezicht.

Opstart bolus
Aanvullend diervoeder voor melkkoeien ter voorkoming van energietekort na het afkalven. Stimuleert de darmflora, het metabolisme en heeft een antiketogeen effect, werkt ammoniak verlagend.

Voordeel
Zorgt voor een betere verwerking van vetten in de lever en energievoorziening. Niacine is nodig voor de synthese van vetzuren in de melkklier, hiermee gaat het leververvetting tegen. De bolus werkt direct en langdurig.

Melkziekte bolus
Aanvullend diervoeder ter voorkoming van melkziekte rond het afkalven.

Voordeel
Effectieve werking op de calcium en fosfor resorptie uit de beenderen en het darmstelsel. Geen risico op melkziekte. Langdurige werking door geleidelijke afbraak.

Gebruiksaanwijzing – Opstartbolus
Vanaf 2 dagen voor het afkalven en bij een dip in de voeropname. Geef één keer twee
bolussen.

Bevat Niacine en IJzer .Bevat Niacine en IJzer.

Gebruiksaanwijzing – Melkziekte bolus
Eén keer toedienen, minimaal 1 tot 2 dagen voor het afkalven. De opname van de werkzame stoffen gebeurt in 8-10 dagen.

Bevat IJzer, Magnesium en Solanum.Verpakt per stuk van 70 gram

Plus energie bolus
Aanvullend diervoeder voor melkkoeienter voorkoming van slepende melkziekte.

Voordelen
Voorziet direct in snel opneembare energie, stimuleert het metabolisme. Vooral gericht op koeien met een negatieve energiebalans ter voorkoming van slepende melkziekte. De energievoorziening zorgt direct voor een betere penswerking.

Reprovit vruchtbaarheids bolus
Aanvullend diervoeder bij vruchtbaarheidsproblemen.

Voordelen
Effectieve werking bij vruchtbaarheidsproblemen en onregelmatige tochtigheid. Compenseert de vitaminen die eentekort vormen.

Gebruiksaanwijzing – Plus energie bolus
Twee maal daags twee bolussen gedurende 1 tot 2 dagen na het afkalven. Voor één periode zijn vier tot acht bolussen nodig.

BevatNatriumpropionaat.

Gebruiksaanwijzing – Reprovit
Geef een capsule per keer ca. 2-4 weken voor de inseminatie.

BevatBevat vitaminen, zink, kobalt, selenium koper, jodium.

Bovikalc
Bovikalc is een calciumsupplement in de vorm van een bolus. Door de coating van PEG-gl-ricin. is de bolus zeer veilig in gebruik. Door de bijzondere samenstelling komt calcium en calciumchloride onmiddellijk en geleidelijk beschikbaar. Bovikalc wordt zowel preventief als ter aanvulling van een calciuminfuus aangeraden. De bolusschieter is voor Bovicalc ontworpen voor eenvoudige en veilige toediening.

Dosering
Als voedingsaanvulling bij voor melkziekte vatbare dieren: De 1e bolus bij de eerste tekenen van het afkalven; Een 2e bolus onmiddellijk na het afkalven; Een 3e bolus 12-15 uur na de 2e; Een 4e bolus 24-30 uur na het afkalven.

Opslag & houdbaarheid
Buiten bereik van kinderen houden. Bewaar op een koele, donkere en droge plek. (maximaal 30°C).

Toediening
Bovikalc alleen toedienen met de daarvoor ontwikkelde bolusschieter. Voorzichtigheid is geboden bij het toedienen aan koeien met klinische symptomen van melkziekte omdat de slikreflexverstoord zou kunnen zijn. Geen beschadigde bolus toedienen (beschermlaag moet intact zijn).

Samenstelling (per bolus van 190g):
Calcium chloridedihydraat: 110 g Calcium sulfaathemihydraat: 44.1 g Totaal calcium: 43 g Polyethyleenglycol glycerylrici-noleaat (PEG-gl-ricin.): 8.6 g Water: 27.3 g 55.

Specificatie

Opstart bolus,
Productnummer 1.181.000
inhoud: 2 stuks/pot

Melkziekte bolus
Productnummer 1.181.001
inhoud:1 bolus/pot

Plus Energie bolus
Productnummer 1.181.002
inhoud:2 stuks/pot

Reprovit bolus
Productnummer 1.011.950
inhoud:14 stuks/pot

Bovikalc
Productnummer 1.181.003
inhoud: 4 stuks/doos