Benfital Plus is een aanvullend dieetvoeder voor kalveren met diarree of risico daarop. Het stabiliseert de water- en elektrolytenbalans. Benfital Plus is geschikt voor alle soorten diarree; het bevordert het verwijderen van ziekteverwekkers en helpt bij het snel opheffen van de gevolgen van diarree, zoals uitdroging, acidose (bloedverzuring) en een elektrolyten tekort. Daarnaast bevat het een hoog gehalte aan glucose met een energie inhoud van 310 kcal per drinkbeurt. Benfital Plus kan zowel met water als met (kunst)melk worden toegediend.

Benfital Plus zorgt voor:
• Snel herstel uitdroging; de optimale elektrolyten samenstelling en osmolariteit zorgen voor een snelle verbetering van de water- en elektrolytenbalans.

• Een hoog gehalte aan glucose; met een energie inhoud van 310 kcal per drinkbeurt. De glucose voorkomt en herstelt een lage bloedsuiker spiegel en het stimuleert de opname van elektrolyten.

• Oplosbaar in melk; Benfital heeft geen invloed op de normale stremming van de melk in de lebmaag en kan dus zowel met water als met (kunst)melk worden gegeven.

• Directe en langdurige bufferwerking; het herstel en het voorkomen van bloedverzuring vindt plaats in drie stappen. Natriumcarbonaat is direct beschikbaar en komt daarnaast geleidelijk vrij uit natriumacetaat en natriumcitraat.

• Natuurlijke regulatie van de darmflora; de adsorberende vezels (pectines) omhuld met lecithine en de gistcellen met MOS (mannaoligosacharides) binden E.Coli en Salmonella bacteriën. De ziekteverwekkers worden zo met de mest uitgescheiden.